Sprejem Primoža Rogliča

Kategorije: NOVICE | Komentiraj
 
 

Sodelovanje na delavnicah v Litiji

Obiskali smo delavnice, ki so jih organizirali v vrtcu Litija. Poglejte si slike, da vidite kako smo uživali.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Obisk dipl. medicinske sestre Nuše iz ZD Zagorje

Obiskala nas je dipl. medicinska sestra Nuša iz ZD Zagorje in nas poučila o pravilnem umivanju zob in preventivni zaščiti le-teh.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Obisk rudarskega muzeja v Kisovcu

Mi smo že dobro zakorakali v novo šolsko leto. Starši so nam dali zeleno luč, da lahko začnemo z objavamiJ. Čeprav je komaj dober mesec za nami, se nam je zgodilo že velik lepega, zanimivega in zabavnega. Najstarejši smo bili na Klančišah, malce mlajši v Vinah, najmlajši pa v evroparku v Zagorju. Obiskali smo rudarski muzej v Kisovcu. Uau, kako lep muzej imamo.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Prvi šolski dan 2019/20

Čas počitnic se hitro izteka in s hitrimi koraki se približuje prvi šolski dan. V letošnjem šolskem letu bomo s poukom pričeli v ponedeljek, 2. septembra, ob 8. uri. Ta dan ni šolskega kosila. Pouk traja štiri šolske ure, organizirano pa je podaljšano bivanje.

V pričakovanju na snidenje,
zaposleni OŠ dr. Slavka Gruma

Zoran Kvartič, prof.

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

IKT
Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Evropska kohezijska politika v Sloveniji.
Več o programu je objavljeno na spletni strani Arnes.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Strokovni center VSI

vsi

Na OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje ob Savi, izvajamo vsebine za pomoč otrokom in njihovim družinam na področju celotnega Zasavja:
DIAGNOSTIKA OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI:

 • diagnostika delovnega terapevta,
 • logopedska diagnostika,
 • diagnostika specifičnih učnih težav SNAP,
 • ABC 2 gibanja,
 • specialno pedagoška diagnostika.

Več o »

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Šolski časopis 2018/19

Odprite in preberite naš šolski časopis, več na ….

Kategorije: DOMOV | Komentiraj
 
 

Državno tekmovanje mladih tehnikov


V petek, 10. 05. 2019, se je Sabina Zakšek v Ljubljani udeležila državnega tekmovanja mladih tehnikov. V skupini PPVI 456 je osvojila srebrno republiško priznanje,
čestitamo.

Zoran Kvartič

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Ogled smučarskih skokov v Planici 2019


Dne 21.3.2019, so si naši učenci ogledali smučarske skoke v Planici.                                                                                                                            

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

OŠ dr. Slavka Gruma – izvajanje v letu 2017/18

Na OŠ dr Slavka Gruma poleg osnovne dejavnosti izvajamo:

PODPORNO IN NADOMESTNO KOMUNIKACIJO (PINK)
Podporna in nadomestna komunikacija je vsako orodje, naprava, slika, simbol ali kretnja, s katerimi kompenziramo deficit komunikacije. Podporna in nadomestna komunikacija pomaga učencu v socialno komunikacijskih interakcijah. PINK obsega procese in postopke, ki jih poučujemo v učenčevem naravnem okolju. Razvijamo jo po sistemu Picture Excange Communication System – PECS. PECS je vidna komunikacijska metoda, s katero posamezniki z zakasnelim ali nerazvitim govorom uporabljajo simbole za izražanje potreb in želja. Več o »

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Področne igre Specialne olimpijade Slovenije – Ljubljansko dolenjske regije


Dne 19.5.2018 so v športnem parku Tacen potekale 25. področne igre SOS. Organizator tokratnih iger je bil CUDV Draga Ig, Športniki so tekmovali v ATLETIKI, NAMIZNEMU TENISU in ELEMENTIH KOŠARKE. Tekmovanja se j udeležilo 234 tekmovalcev iz 19 programov, spremljalo pa jih je 67 spremljevalcev.
Tekmovali so tudi učenci naše šole in dosegli naslednje rezultate :
Nina Zakšek (tek na 100m) – 1.mesto
Sabina Zakšek (tek na 100m) – 3.mesto
Lidija Seršen (tek na 400m) – 3.mesto
Lucija Arh (elementi košarke) – 1.mesto
Nives Herle (elementi košarke) – 4.mesto
Tina Zakšek (namizni tenis) – 2.mesto

Marjana Bolte Turk
Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Od cerkvice do cerkvice (Polšnik – Zasavsko hribovje)


Dne 3.6.2014, smo v okviru planinskega krožka izvedli zadnji letošnji izlet. Za konec smo se udeležili tradicionalnega 22. pohoda »Od cerkvice do cerkvice«. Start pohoda je bil v centru Polšnika pri župnišču, kjer so nas pogostili z jutranjo kavico, čajem in domačimi dobrotami. Tu so nam zapeli domači pevci MOPZ Polšnik ter Ljudske pevke in godci. Nato smo se odpravili do druge cerkvice na Ostrežu, kjer je nastopala instrumentalna skupina Podvinčani Gornje Jesenje iz Hrvaške Od tu nas je pot vodila do tretje cerkvice na Stranski vrh – tu smo si ogledali nastop folklorne skupine AKUD. Pri zadnji, četrti cerkvici na Glinjeku je ob 13.uri potekala sv. maša v naravi, nato pa je tam prepeval še Mešani pevski zbor iz Gornjih Jesenij. Pot smo zaključili pri LD Polšnik, kjer je od 14.ure dalje potekala zaključna prireditev z ansamblom Podvinčani. Po poti smo se najedli domačih dobrot, pri LD Polšnik pa še čevapčičev, tako da smo naš zadnji planinski izlet zaključili siti kot POLHKI in tako iz naše »sitosti« ugotovili od kje izhaja krajevno ime : POLH = POLŠNIK

Marjana Bolte Turk

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Področne igre v atletiki

V ponedeljek,, 21.5.2018, so se učenci udeležili področnih iger v atletiki. Organizacija iger je potekala v sodelovanju med OŠ Roje Domžale, OŠ Slavka Gruma Zagorje in OŠ 27. julij Kamnik. Samo tekmovanje je potekalo na atletskem stadionu v Kamniku, učenci šol s prilagojenim programom Ljubljana okolica pa so se pridružili regijskemu tekmovanju v atletiki za redne osnovne šole. Tekmovanja so se udeležili trije učenci, ki so tekmovali v dveh različnih atletskih disciplinah in dosegli naslednje rezultate:

 • Petra Rotar (tek na 300m) – 2. mesto
 • Monika Zakšek (skok v daljino) – 1. mesto
 • Luka Jakopič (skok v daljino) – 4. mesto

Monika Zakšek in Petra Rotar sta se uvrstili na državno prvenstvo, ki bo 1.6.2018 v Murski Soboti. Iskrene čestitke vsem !

Marjana Bolte Turk


 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Državne igre specialne olimpiade Slovenije

V času od 8.junija – 10. junija 2018, so pod okriljem Centra Janez Levec, v Ljubljani potekale 18. letne državne igre Specialne olimpijade Slovenije. Tekmovanja se je udeležila učenka Tina Zakšek, ki je tekmovala v namiznem tenisu. Stroške tekmovanja nam je pokrilo SOŽITJE Zagorje, za kar se iskreno zahvaljujemo. Program tekmovanja je bil zelo pester. Tekmovalci in spremljevalci smo na prizorišče prispeli v petkovih popoldanskih urah, kjer so nas organizatorji nastanili v dijaškem domu Bežigrad. Zvečer tega dne je v hali Tivoli sledila uradna otvoritev iger. V soboto dopoldan so bila v športnem parku Kodeljevo na sporedu predtekmovanja, po katerih so tekmovalce razdelili v tekmovalne skupine. Tina se je v začetnih tekmovanjih dobro odrezala in padla v prvo, najboljšo skupino. Kljub napornemu predtekmovanju, je Tina našla čas, da se poveseli in odigra prijateljsko tekmo z Anisom, ki je bil pred leti učenec naše šole in se je prav tako tekmoval v namiznem tenisu. Po predtekmovanju je sledilo kosilo, nato pa smo si lahko ogledali in preizkusili številne dejavnosti, ki nam jih je nudil organizator. Na prizoriščih so se zvrstili reševalci, gasilci, policisti s policijskimi psi, biologi, glasbeniki….. in tudi Tini radovednost ni dala miru…. Nedelja je bila »rezervirana« za finalno tekmovanje. Ker se na tekmovanje ne gre »kar tako«, sem Tini našla »uradno« frizerko iz vrst OŠ Litija, saj meni tovrstna dejanja ne gredo ravno od rok….Potem pa je šlo zares….in Tina je (tudi z malo smole) osvojila še vedno odlično 4.mesto. Ni bilo željene medalje, bili pa so trije lepi dnevi, ki bodo ostali globoko v srčku…..
Marjana Bolte Turk

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Monika državna podprvakinja!

V petek, 1.6.2018 je v Murski Soboti potekalo državno prvenstvo osnovnih šol s prilagojenim programom v atletiki. V vsaki disciplini (tek na 60m, 300m in 1000m, skok v višino in daljino, met žvižgača in mešana štafeta 4×100m) je tekmovalo 24 najboljših tekmovalcev iz cele Slovenije. OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje je zastopala ena učenka, ki je tekmovala v skoku v daljino. Nastop na državnem prvenstvu si je zagotovili z osvojitvijo prvega mesta na področnih igrah v Kamniku. MONIKA ZAKŠEK je vsekakor poskrbela za svojevrstno presenečenje, saj je v disciplini skoka v daljino postala državna podprvakinja. Z istim rezultatom kot prvouvrščena tekmovalka (407cm), je zasedla drugo mesto in tako že drugič v tem šolskem letu osvojila naslov državne podprvakinje (poleg atletike še v namiznem tenisu). Sebi, meni in vsem na naši šoli je polepšala dan  – iskrene čestitke in hvala ti Monika!
Marjana Bolte Turk

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Področne igre v malem nogometu

OŠ dr. Slavka Gruma je bila v torek, 8.5.2018 organizator področnih iger v malem nogometu. Igre so potekale v Zagorju, na igrišču Proletarec, NK Zagorje pa nam je prijazno odstopilo njihove garderobe. Iger so se udeležile štiri ekipe: OŠ 27. julij Kamnik, OŠ Litija, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika in OŠ Roje Domžale. Igralo se je po sistemu vsak z vsakim. Ekipa OŠ Ivana Cankarja Vrhnika je premagala vse ekipe in zasluženo osvojila prvo mesto. Drugo mesto je pripadlo ekipi OŠ Roje Domžale, tretje ekipi OŠ Litija, četrto pa OŠ 27. julij Kamnik. Z osvojenim prvim mestom se je ekipa OŠ Ivana Cankarja Vrhnika uvrstila na polfinalno tekmovanje Slovenije – zahod.
Turnir je potekal v prijateljskem vzdušju, učenci vseh šol so igrali zelo korektno, borbeno, ter brez grobih prekrškov in žaljivih besed. Lepo je bilo gledati tako disciplinirane in borbene učence. Prihodnje leto se zopet vidimo v Zagorju.

Marjana Bolte Turk

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

KRIŠKA GORA (1417m) – Kamniško – Savinjske Alpe

V soboto, 28.4. 2018, smo z učenci planinskega krožka odšli na naš drugi letošnji pohod. Pot nas je vodila iz vasi Križe, mimo zavetišča Na Gozdu (891m) do našega cilja – Kriške gore (1417m). Na vrhu smo imeli daljši postanek, tako da smo ob sončnem in toplem vremenu spoznavali vrhove bližnje in daljne okolice (Krvavec, Storžič, Tolsti vrh, Triglav…). Ob našem povratku smo se ustavili še v koči Na Gozdu, kjer smo poitkusili hišno specialiteto – palačinke. Imeli smo se zelo lepo.
Marjana Bolte Turk
Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

LUKA in SABINA – zlata na državnem tekmovanju

V petek, 11. 05. 2018, je v Ljubljani na Pedagoški fakulteti potekalo državno tekmovanje mladih tehnikov šol s prilagojenim programom. Tekmovanja sta se udeležila Luka Jakopič v kategoriji LEGO in Sabina Zakšek v kategoriji PPVI 4,5,6. Luka in Sabina sta vsak v svoji kategoriji dosegla zlati odličji. Iskrene čestitke.
Zoran Kvartič

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Monika državna podprvakinja!

V petek, 6.4.2018 je v Litiji potekalo državno tekmovanje v namiznem tenisu osnovnih šol z nižjim izobrazbenim standardom. Tudi OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje je imelo na tekmovanju svojo predstavnico. Udeležila se ga je Monika Zakšek in osvojila odlično 2.mesto. Iskrene čestitke Moniki za borben nastop !
Marjana Bolte Turk

Kategorije: DOMOV | Komentiraj
 
 

SAM – tržnica

Zveza NVO za avtizem Slovenije v okviru projekta »Avtizem – SAM z drugimi« organizirala v soboto dogodek »SAM – tržnica«, ki je potekal na Pedagoški fakulteti To je bil prvi tovrstni dogodek v Sloveniji. Namenjen je bil ozaveščanju problematike avtizma in predstavitvi različnih oblik pomoči, ki so v Sloveniji trenutno na voljo. Na tržnici se je predstavila tudi naša šola. Pripravili in pokazali smo material, ki ga uporabljamo pri delu z otroki z avtistično motnjo. Naša stojnica je bila zelo obiskana. Obiskovalci stojnice so bili navdušeni nad idejami in izdelanim materialom. Bili smo ena redkih šol, ki je na dogodku sodelovala. Dogajanje na tržnici so popestrili mladi glasbeniki z avtistično motnjo. Med njimi je bil tudi naš učenec Tim Razpotnik. Odlično je zaigral na klavinovo.
Mojca Brvar

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Obisk virtualnega muzeja rudarstva 4. DRITL

Zadnji januarski dan smo na šoli organizirali naravoslovni / tehniški dan. Z učenci smo se v Trbovlje odpeljali z lokalnim avtobusom in se pred Delavskim domom Trbovlje prepustili vodenju ekipi 4. Dritla DDT, ki nam je v sodelovanju z Zasavskim muzejem Trbovlje pripravila odličen program. Učenci so se izmenjaje udeležili treh vsebin – obisk Virtualnega muzeja 4. Dritl, voden ogled rudarskih stanovanj na Njivi ter delavnice Hologram. Izvajalci so učence na zanimiv način popeljali v zgodovino rudarskih krajev kot tudi na izkustven pogled v sodobnost, podprto z virtualno tehnologijo. Vsekakor je bil dan dejavnosti za učence posebno doživetje, ki ga bomo še ponovili…
Mojca Brvar

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Vrtec Zagorje ob Savi

Vrtec Zagorje ob Savi nam je pripravil že 2 čudoviti gledališki predstavi. Ogledali smo si Čarobni gozd in Rdečo kapico. Hvala vsem sodelujočim, da ste nas popeljali v čudovit svet pravljic in nas ob koncu pogostili z zelo okusnimi domačimi keksi. Zares smo zelo uživali, hvala!
Maja Prašnikar

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Športni dan – KAMNIK

V četrtek, 30.11.2017, smo izvedli  športni dan. Odšli smo v Kamnik, v prostore tamkajšnjega plezalnega kluba. Klub si je v stari opekarni uredil plezalno steno, namenjeno tudi mlajšim – prostor je svetel, prijeten, raznobarven, ponuja veliko plezalnega užitka, predvsem pa je varen, saj so povsod nameščene debela blazine, narejene iz mehke pene. Tema športnega dne je bila plezanje, ki spada med pomembne naravne oblike gibanja. Učence sta animirali dve dekleti Plezalnega kluba Kamnik in jim na lep način predstavili čudoviti svet plezanja in iger. Športni dan je uspel, učenci so bili zelo navdušeni nad tovrstno obliko aktivnosti, saj so se zabavali, uživali in tudi dobro razgibali
Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

LISCA (947 m) -Zasavsko – Posavsko hribovje

V soboto, 21.10. 2017, smo z učenci planinskega krožka odšli na naš prvi letošnji pohod. Pot nas je vodila iz Cerja po Pastirčkovi poti na Lisco. Tura je bila nekaj posebnega, saj nas je poleg vodnika Jožeta, spremljal še gorski reševalec iz Radovljice. Ker se je na Lisco povzpel po zavarovani plezalni poti (ki poteka tik ob Pastirčkovi poti), je učencem pokazal plezalno opremo in njeno namestitev (plezalni pas, čelada, samovarovalni komplet), ter demonstriral gibanje po zavarovanih plezalnih poteh. Na Lisci smo imeli daljši postanek, saj smo si vzeli čas za kulinarične dobrote in igranje košarke. Imeli smo prečudovit, sončen in topel dan. Na naše izhodišče smo se vrnili po malo daljši krožni poti mimo cerkvice svetega Jošta. Neizmerno smo uživali !
Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Športni dan

V soboto, 14.10.2017, smo imeli nadomeščanje pouka. Izvedli smo športni dan, na katerega smo povabili tudi starše. Tema športnega dneva je bil pohod s kostanjevim piknikom. Učenci, starši in učitelji smo se odpravili v Evropark, kjer smo izvedli mini štafetne igre. V igrah so se med seboj pomerile ekipe staršev, učiteljev in učencev. Ob glasnem spodbujanju je zasluženo zmagala ekipa staršev. Po končanih igrah smo se vrnili na šolsko igrišče, kjer nas je že čakal pečen kostanj. Športni dan bo vsem ostal v lepem spominu, saj smo se neizmerno zabavali in uživali.
Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Obisk kmetije Pod hrastom

V petek 13.10. smo obiskali učno kmetijo Pod hrastom v Trbovljah. Že ob prihodu nas je čakala pogostitev, nato pa smo se zvrstili v štirih zabavnih delavnicah: pobiranju koruze, streljanju z lokom v tarčo, spoznavanje sebe in narave ob doživetju senika preko senzorične izkušnje ter hoja po vrvi, hoja z zavezanimi očmi po gozdu ob pozornem vodenju prijatelja… Po končanih dejavnostih v skupinah smo se skupaj zbrali ob ognju, kjer so si učenci spekli hrenovke. Ko so se »okrepčali »so lahko pobožali in nahranili živali, z užitkom pa smo si ogledovali še vrtove, cvetlične zasaditve, sadovnjak… Hvala Mateji in Urošu za skrbno pripravljene dejavnosti in gostoljubnost.
Mojca Brvar

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Pričetek pouka za šolsko leto 2017/18

Pouk se prične v petek, 1. 9. 2017 ob 8.00 uri.

Učenci imajo štiri ure pouka. Prvi šolski dan imajo učenci organizirano malico. Prevozi s kombijem bodo potekali po enakem voznem redu, kot v preteklem šolskem letu. Organizirano bo tudi podaljšano bivanje.

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Šolski časopis 2016/17

Odprite in preberite naš šolski časopis, več na ….

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Mark državni prvak

V petek, 2.6.2017 je v Postojni potekalo državno prvenstvo osnovnih šol s prilagojenim programom v atletiki. V vsaki disciplini (tek na 60m, 300m in 1000m, skok v višino in daljino, met žvižgača in mešana štafeta 4×100m) je tekmovalo 24 najboljših tekmovalcev iz cele Slovenije. OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje je zastopalo šest učencev in učenk, ki so tekmovali v različnih atletskih disciplinah. Nastop na državnem prvenstvu so si zagotovili z osvojitvijo prvih treh mest na področnih igrah v Kočevju. Učenci in učenke so dosegli naslednje uvrstitve :

 • Monika Zakšek – 9.mesto (tek na 60m)
 • mešana štafeta – 12. mesto (4×100m)
 • Petra Rotar – 14. mesto (tek na 300m)
 • Radojka Prvulović – 18. mesto (met žvižgača)
 • Gašper Drnovšek – 22. mesto (tek na 1000m)

Za svojevrstno presenečenje je poskrbel MARK LIPOVŠEK, ki je disciplini skoka v višino postal državni prvak. S preskočenimi 153cm je »pomedel« s konkurence ter postavil nov rekord naše šole v tej disciplini. Sebi, meni in vsem našim tekmovalcem in spremljevalcem je polepšal dan – iskrene čestitke.

Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Polšnik – Zasavsko hribovje

Dne 4.6.2017, smo v okviru planinskega krožka izvedli zadnji letošnji izlet. Za konec smo se udeležili tradicionalnega 21. pohoda »Od cerkvice do cerkvice«. Start pohoda je bil v centru Polšnika pri župnišču, kjer so nas pogostili z jutranjo kavico, čajem in domačimi dobrotami. Tu so nam zapeli domači pevci MoPZ Polšnik ter Ljudske pevke in godci. Nato smo se odpravili do druge cerkvice na Ostrežu, kjer nas je pričakal Kvartet pihal GŠ Emil Adamič Dobrova. Od tu smo se odpravili do tretje cerkvice na Stranski vrh, kjer je že igrala Godba Dobrova iz Polhovega Gradca. Pri zadnji, četrti cerkvici na Glinjeku je ob 13.uri potekala sv. maša v naravi, nato pa je tam prepeval še Mešani pevski zbor iz Dobrove. Pot smo zaključili pri LD Polšnik, kjer je od 14.ure dalje potekala zaključna prireditev z Ansamblom Bitenc in Folklorno skupino Grof Blagaj iz Polhovega Gradca. Po poti smo se najedli domačih dobrot, pri LD Polšnik čevapčičev, na naši domačiji pa smo se ohladili še s sladoledom. Tako smo naš zadnji planinski izlet zaključili siti kot POLHKI.
Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Področne igre Specialne olimpijade Slovenije – Ljubljansko dolenjske regije

Tokratne igre smo s skupnimi močmi organizirali: VDC Zagorje ob Savi, Sožitje Hrastnik, Sožitje Zagorje, ter OŠ Slavka Gruma Zagorje. Organizatorji smo z delom pričeli več kot pol leta prej, da smo zagotovili tekmovalni prostor. Športniki so tekmovali v ATLETIKI, NAMIZNEMU TENISU in ELEMENTIH KOŠARKE. Tekmovalni prostor je bil v skladu s pravili in vsa prizorišča so bila v krogu 100m, kar je bilo zelo priročno za športnike, spremljevalce in organizatorje. Tekmovanja se je udeležilo 285 tekmovalcev iz 18 programov, spremljalo pa jih je 69 spremljevalcev.
Tekmovali so tudi učenci naše šole in dosegli naslednje rezultate :

 • Nina Zakšek (tek na 100m) – 1.mesto
 • Sabina Zakšek (tek na 100m) – 3.mesto
 • Lidija Seršen (tek na 400m) – 3.mesto
 • Lucija Arh (elementi košarke) – 1.mesto
 • Anja Marn (elementi košarke) – 4.mesto
 • Tina Zakšek (namizni tenis) – 1.mesto

  Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Lipanski vrh (1974m), Mrežice (1965m ) – Julijske Alpe

S planinskim krožkom nas je pot na naš tretji vrh zanesla v Julijske Alpe. Izhodišče naše ture je bila Pokljuka. Iz Pokljuke smo se odpravili do Blejske koče (1633m). Po krajšem počitku smo pot nadaljevali do Mrežic (1965m), kjer se nam je odkril prekrasen pogled na Triglav in gore v njegovi okolici. Imeli smo lep sončen dan, ki smo ga zaključili s še lepšo nagrado – blejsko kremno rezino
Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Področne igre v atletiki

V sredo, 24.5.2017 so se učenci udeležili področnih iger v atletiki. Organizator iger je bila OŠ Ljubo Šercer Kočevje. Učenci so tekmovali v različnih atletskih disciplinah in dosegli naslednje rezultate :

 • Mark Lipovšek (skok v višino) – 1. mesto
 • Petra Rotar (tek na 300m) – 1. mesto
 • Monika Zakšek /tek na 60m) – 2. mesto
 • Radojka Prvulović (met žvižgača) – 2. mesto
 • Gašper Drnovšek (tek na 1000m) – 4. mesto
 • Luka Jakopič (skok v daljino) – 6. mesto
 • mešana štafeta 4×100m (Mark, Luka, Monika, Petra) – 1.mesto

Prva trije učenci v vsaki disciplini so se uvrstili na državno prvenstvo, ki bo 2.6.2017 v Postojni. Na prvenstvo se je uvrstil tudi Gašper Drnovšek in sicer kot četrto uvrščeni tekmovalec, zaradi odpovedi tretje uvrščenega tekmovalca iz Kočevja. Iskrene čestitke vsem!

Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Borovje (1476m) – Karavanke

Dne 21.5.2017 smo izvedli v okviru planinskega krožka drugi izlet. Pot nas je vodila iz Dovjega na Borovje (1476m). Ob odhodu smo bili vsi malo v skrbeh, saj so nas dežne kaplje spremljale vse do Jesenic. Naše skrbi so bile odveč in na poti nas je včasih obiskalo tudi sonce. Pot je bila kar strma, vendar smo videli veliko zanimivosti (ježka v nenaravni velikosti in »čudna drevesa«). Naredili smo krožno pot Dovje – Borovje – dolina Mlinarice – Dovje. Imeli smo se zelo lepo.
Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Dobrodelni tek

V petek, 12.5 2017 so se naši učenci in učitelji (pa tudi ga. ravnateljica), udeležili 6. Zasavskega humanitarnega teka za pomoč osebam z Downovim sindromom. Tek je potekal med 8. in 20.uro v športnem parku Rudar Trbovlje. Učenci so se pridružili g. Mitji Duhu in g. Igorju Goštetu , ki sta prav tako tekla za pomoč osebam z Downovim sindromom in si zadala cilj, preteči razdaljo dveh maratonov (85 km), kar je 212 krogov na stadionu. Prav razpredelnica, ki je bila razprostrta na ograji stadiona in na kateri so bili označeni krogi od 1 – 212, je najbolj navdušila (in tudi osupnila) naše učence. Zanimivo je bilo videti koliko šol, vrtcev, društev in posameznikov se je udeležilo prireditve. Preživeli smo lep del dopoldneva in se v šolo vrnili s prelepimi vtisi.
Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Hiša eksperimentov

Z učenci smo si ogledali hišo eksperimentov. Z navdušenjem so sodelovali pri samem izvajanju eksperimentov. Priporočamo ogled tudi ostalim.
Zoran Kvartič in Mojca Gajšek

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Berite z nami

V četrtek, 11.5.2017, je v avli delavskega doma Zagorje potekala zaključna prireditev projekta Berite z nami. V projekt so že sedmo leto vključeni tudi učenci naše šole. Na zaključni prireditvi so se predstavili učenci naše šole, varovanci VDC in glasbeni gost Matic Jere.
Neva Izlakar

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Projekt video S-Faktor 2017

Naša šola tudi letos sodeluje v projektu Video S-Factor, ki se po vzoru mednarodnega projekta izvaja v trinajstih osnovnih šolah s prilagojenim programom. Letos smo na vseh OŠPP ustvarjali video na temo VODA. Video je v celoti izdelan na OŠ dr Slavka Gruma. Glavni igralci so naši učenci, ki so skupaj z učitelji izdelali sceno in sodelovali pri snemanju. Video je tudi zmontiran na naši šoli. Skratka – to je naš izdelek in nanj smo izjemno ponosni.

Ogledate si ga lahko na spletni strani OŠ Milke Šobar – Nataše na povezavi: http://www.osmsn.si/glasovanje-s-factor-2017, kjer poteka tudi internetno glasovanje za najboljši videoposnetek. Glasovanje bo končano prihodnji teden, nekaj dni zatem pa bodo na skupni prireditvi v Semiču razglasili zmagovalca.

Veseli bomo, če nam boste namenili svoj glas in povezavo delili s prijatelji. Naš video ima številko 7.

Želimo vam obilo veselja ob ogledu in se zahvaljujemo za vsak vaš glas.

Vanja Manfredo

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Fotografije izdelkov za natečaj ustvarjalne delavnice “Rudarski simboli”

Učenci so ustvarjali na temo “Rudarski simboli”. Skupinsko so iz odpadnega materiala izdelali jamske varnostne svetilke – Ziherce. Z ogljem so risali Perkmandeljce ter z različnimi risarskimi tehnikami (oglje, črn in bel tuš, bel pastel) narisali jamske svetilke. Učenec Mitja je z ogljem in črnim tušem narisal vhod v jamo in rudarje pri delu.
Kim Mastnak

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Obisk okrepčevalnice Zarje

Naši učenci zelo radi obiskujejo okrepčevalnico Zarjo, kjer vam lahko postrežejo s kavico, z vami poklepetajo ali ob vašem odhodu pospravijo mizo. Njihovo veselje in ponos sta ob prihodu nazaj v šolo neizmerna. Tudi ostali učenci in učitelji jih radi pridemo pozdravit in jim nameniti kakšno spodbudno besedo. Tokrat, smo s seboj prinesli tudi pomladne okraske za mize, katere smo opremili z našimi risbami in lepimi mislimi. Vabljeni, da si jih ogledate!
Maja Prašnikar in Polona Kreže

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Berite z nami

V preteklem tednu smo še zadnjič v letošnjem šolskem letu obiskali knjižnico v Zagorju. Tu nas vsak mesec prijazno sprejme knjižničarka Romana Bizjak, ki nas odpelje v svet pravljic. Njene prijazne besede in pohvale nas spodbudijo, da z veseljem prebiramo knjige in ustvarimo čudovite likovne izdelke. Že se veselimo zaključne prireditve v delavskem domu, kjer se bomo lahko vsi skupaj poveselili in drug drugemu čestitali za uspešen zaključek projekta ˝Berite z nami˝. Že vnaprej najlepša hvala Romani in celotni knjižnici Zagorje!
Maja Prašnikar

 

Kategorije: DOMOV | Komentiraj
 
 

Velikonočni prazniki

V duhu velikonočnih praznikov so naši učenci ustvarili kar nekaj zanimivih in pisanih izdelkov.
Polona Kreže

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Izlet na Gorenjsko

V sredo, 5. aprila smo se učitelji in učenci OŠ dr. Slavka Gruma odpravili na izlet na lepo Gorenjsko. V okviru kulturnega dne smo si ogledali rojstni hiši dveh slovenskih kulturnikov: pesnika Franceta Prešerna in pisatelja Frana Saleškega Finžgarja. Učenci so spoznali njuno življenje in delo. Najbolj jih je navdušila stara črna kuhinja, z veseljem pa so pokukali tudi v zibelko, v kateri je kot dojenček spal France Prešeren. Na Finžgarjevi domačiji pa so si učenci ogledali, kako se je nekoč oblačila, delala in živela kajžarska družina.
Polona Kreže

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Šolski vrt

V letošnjem šolskem letu smo si zadali cilj, da majhen neizkoriščen kotiček za šolo spremenimo v šolski vrt. Ob pomoči evropskega projekta Šolski vrt, v okviru Sheme šolskega sadja, smo si v jeseni postavili gredo, v katero smo konec marca posejali in posadili zelenjavo po naši izbiri. Vsakodnevno se vračamo na naš vrtiček, ga skrbno zalivamo in se jezimo nad mucami in psi, katerim rahla zemlja predstavlja čudovit kotiček za igranje. Veselje do vrtnarjenja ob toplih pomladnih dneh raste, saj so iz zemlje že pokukale prve rastline. Da pa bosta naš vrt in njegova okolica urejena kot si želimo, bomo na vrtu preživeli še kar nekaj sončnih in vrtnarskih uric. Komaj čakamo, da vam pokažemo pridelke in končni izgled našega vrta! /span>
Maja Prašnikar

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Svetovni dan Downovega sindroma

Danes je svetovni dan Downovega sindroma. Zakaj ravno 21.? Gre za simboliko. Downov sindrom nastane zaradi trojnega namesto dvojnega 21. kromosoma; 21. par kromosoma ima namesto dveh, tri kromosome. Tudi našo šolo obiskujejo učenci z Downovim sindromom. Eni radi plešejo, drugi ustvarjajo, tretji radi pišejo …
Neva Izlakar

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Dan dejavnosti za tretješolce iz OŠ Toneta Okrogarja

V četrtek in petek pred zimskimi počitnicami smo že peto leto zapored v okviru projekta SPOZNAJ ME organizirali dan dejavnosti za tretješolce iz OŠ Toneta Okrogarja. Tokrat so nas obiskali tretješolci iz podružnice Kisovec. Cilj projekta SPOZNAJ ME je učencem z nevrotipičnim razvojem približati učence z motnjo v duševnem razvoju in jim pokazati, da tudi otroci z motnjo v duševnem razvoju marsikaj znajo in zmorejo in so lahko dobri, pravi prijatelji. V četrtek je skupina naših učencev obiskala tretješolce na njihovi šoli v Kisovcu. Z ogledom kratkega filmčka, posnetega na naši šoli in preko dejavnosti, smo skupaj ugotovili, da so si z našimi učenci bolj podobni, kot se pa od njih razlikujejo. Ugotovili smo, da jih zanimajo enake oz. zelo podobne stvari, da je razlika le v njihovem razvoju. V petek pa so tretješolci obiskali našo šolo. Specialne pedagoginje, ki smo vključene v projekt smo jim pripravile različne delavnice v katerih so se učenci družili in se učili drug od drugega. Pri načrtovanju dejavnosti, ki se izvajajo v delavnicah, upoštevamo močna področja naših učencev, da imajo priložnost pokazati kaj znajo in zmorejo. Naši gostje so spoznali kaj in na kakšen način se učenci z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju učijo in usvajajo nove veščine. Učenci so krožili med delavnicami, tako, da je bil vsak vključen v vse delavnice. Tokrat smo jim pripravile delavnice na temo zima in pust: razmigaj se, kuharsko delavnico, učenje je zabava, ustvarjalno delavnico, svet domišljije.
Neva Izlakar

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Delavnica v medgeneracijskem središču Zagorja

Enkrat mesečno obiskujemo medgeneracijsko središče v Zagorju, kjer se preko pogovorov, poslušanja pravljic in ustvarjanja naučimo marsikaj novega. Pred zimskimi počitnicami smo si izdelali pustne maske, ki so nam bile tako všeč, da so nas spremljale tudi pri kosilu. Prijazni prostovoljci in zaposleni na ljudski univerzi nam redno omogočajo, da skupaj z njimi preživimo prijetne in poučne dopoldneve. Za to smo jim neizmerno hvaležni in že se veselimo naslednjega srečanja ki bo, tako kot vsako do sedaj, zagotovo zelo prijetno! 
Maja Prašnikar

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Predavanje na temo otroci s posebnimi potrebami

Na začetku meseca februarja smo na šoli za vzgojiteljice Vrtca Zagorje ob Savi izvedli predavanje na temo otroci s posebnimi potrebami. Predavanje smo zaradi velika števila udeležencev izvedli v dveh dneh. Vsebina predavanja je zajemala zakonsko podlago za otroke s posebnimi potrebami, predstavitev motnje ADHD in avtistične motnje (AM). Vzgojiteljicam smo predstavile značilnosti ADHD in AM, z namenom, da so ti otroci že v predšolskem obdobju prepoznani kot otroci s posebnimi potrebami in s tem vključeni v zgodnjo obravnavo, ki je ključna za optimalen razvoj te populacije. Poleg znakov za prepoznavanje teh dveh motenj smo jim pokazale tudi nekaj učinkovitih metod dela z otroki z motnjo ADHD oz AM. Po končanem predavanju so si ogledali šolo in didaktičen material, ki ga uporabljamo pri izobraževanju otrok z motnjo v duševnem razvoju in drugimi pridruženimi motnjami.     
Neva Izlakar

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Vabilo na stojnice v Božičnem mestu

Obiščite nas v petek, 16.12, v Božičnem mestu, kjer vas čakamo na stojnici s prelepimi izdelki, ki so nastali izpod pridnih rok naših učencev.

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

DOVŠKA BABA (1891m) – Karavanke

V soboto, 10.12. 2016 smo z učenci planinskega krožka odšli na naš prvi letošnji pohod. Pot nas je vodila iz Dovjega na Dovško Rožco, kjer smo imeli krajši postanek, nato pa do našega cilja – Dovške Babe. Imeli smo prečudovit, sončen in topel dan. Za varnost sva poskrbela dva vodnika (Marjana in Jože), za nadzor pa naša ravnateljica Vanja ☺. Na naši poti smo videli in doživeli marsikaj – prekrasen pogled na Triglav, spust padalcev iz Dovške Babe, poskusno vožnjo z gorskim kolesom, pa tudi gorski krst dveh novih članic planinskega krožka. Uživali smo, uživali in še enkrat uživali !

                                                                                                                                              Športni pedagog, Marjana Bolte – Turk

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Senzorična delavnica

Medtem, ko so nekateri učenci naše šole obiskali Gimnazijo Litija in pri njih izvajali kemijske eksperimente, so se ostali učenci igrali v senzoričnih delavnicah. V telovadnici so ob različnih aktivnostih, z vsemi čutili spoznavali gozd jeseni. Bosi so se sprehajali po t.i. čutni poti, poslušali ptičje petje, s tipom prepoznavali gozdne živali, z zavezanimi očmi hodili po vrvi, se valjali po različnih blazinah, se poigrali z brivsko peno… V sobi za sproščanje so učenci poslušali zvoke gozda, vonjali svežino borovih iglic in prisluhnili pravljici Zrcalce. Nato so jo na svetlobni mizi vrisovali v zdrob, kasneje pa še odigrali s senčnimi lutkami v razrednem gledališču. . Načrtovane aktivnosti so bile izbrane tako, da so pri posameznih delavnicah lahko sodelovali vsi, tudi gibalno ovirani učenci. Učenci so v vseh delavnicah zelo uživali.     
Metka Baš, Barbara Lešnjek, Mojca Brvar

 

Kategorije: DOMOV, ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Delovni / tehniški dan – delo na kmetiji

V ponedeljek,10.10. smo obiskali ekološko kmetijo Planido. G. n ga. Dolinšek sta za nas pripravila dve zanimivi delavnici. V prvi smo spoznavali bosanske planinske konje. Konje smo lahko pobožali, krtačili, jih nahranili s senom ali pa jih celo jahali. V drugi delavnici so učenci spoznavali pot od žita do kruha – najprej so si v lepo urejenem in dobro opremljeni muzejski sobi ogledali razstavo starih kmečkih orodij, nato pa so poskusili s cepcem mlatiti žito, z ročnim mlinom na kamen so mleli pšenico, opazovali sejanje moke. Za tem so z go. Dolinšek zamesili testo za kruh in pekli pecivo. Dan je bil nadvse zanimiv in poučen, želeli bi si le kakšen sončni žarek saj je v okolici kmetije prečudovita narava in bi sprehod še dodatno obogatil doživetja učencev.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Kulturni dan – glasbena delavnica

V sredo,5. 10. smo na šoli izvedli kulturni dan, katerega osrednja dejavnost je bila glasbena delavnica, ki jo je vodil g. Blaž Rojko. Učenci so spoznavali orffove inštrumente, se seznanili s tehniko igranja na melodična tolkala, pridobili izkušnje iz improvizacije in skupne, ansambelske igre ter spoznali osnove ritma. Učenci so na delavnici vseskozi aktivno sodelovali, uživali, muzicirali in bili navdušeni nad lastnim in skupnim glasbenim ustvarjanjem. Poleg delavnice z inštrumenti smo ta dan izvedli še delavnico giba in plesa. Učenci so ob afriški glasbi z izrazitim ritmom imitirali gibanje, soustvarjali gib, ples in se učili preproste koreografije. Poleg intenzivnega gibanja smo se tudi sproščali ob tradicionalnih afriških uspavankah. Po delavnicah so vsi učenci v učilnicah iz odpadne embalaže in naravnih materialov ustvarjali zvočila.

Kategorije: DOMOV, ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Obisk učencev iz osnovne šole Ivana Cankarja

V petek, 7. 10. so nas obiskali učenci petega razreda iz OŠ Ivana Cankarja iz Trbovelj. Namen njihovega obiska je bil spoznati poklic specialnega pedagoga. Učitelji smo jim skupaj z našimi učenci pripravili delavnice v katerih so imeli priložnost spoznati naše delo in se družiti z našimi učenci. Z nami so pripravili zdrav, sladek prigrizek, preko igre so se učili matematiko, ustvarjali, se na drugačen način razgibali in se sproščali v naši »čarobni« sobi – sobi za sproščanje. Vsi smo izjemno uživali in se naučili nekaj novega.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Naravoslovni dan v gimnaziji Litija

V četrtek, 13.10.2016 smo preživeli aktiven in nadvse zanimiv dan. V okviru tedna otroka smo imeli naravoslovni dan v Gimnaziji Litija, kamor smo se odpeljali z vlakom. Dijaki so nam ob mentorstvu profesoric pripravili pester program, kemijske eksperimente na temo spoznavanje snovi in delavnice za razvijanje socialnih veščin. Videli smo zanimive poskuse, ki so jih pod budnim očesom profesorice kemije izvedli dijaki. Ob pomoči dijakov, smo imeli tudi mi priložnost postati pravi kemiki. Izvajali smo poskuse in pri tem uporabljali čisto prave kemijske pripomočke. V drugi delavnici smo se skupaj z dijaki igrali pantomimo, sestavljali sestavljanke, ki so jih dijaki naredili sami, pripravili so nam uganke in nas za konec naučili igriv ples pingvinov. Učenci so zelo uživali pri izvajanju aktivnosti, predvsem pa druženju z dijaki. To je bil dan poln novih doživetij in izkušenj za vse, učence, učitelje in dijake. Taka oblika druženja se je izkazala kot zelo dober primer prakse na kakšen način osebe z motnjo v duševnem razvoju vključiti v širše družbeno okolje, jih integrirati.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Izlet na grad Sevnica

V ponedeljek, 19.9.2016, smo imeli prvi izlet v letošnjem šolskem letu. Z avtobusom smo se odpeljali na Grad Sevnica. Tam smo se spoprijateljili z grajskim skrbnikom Cirilom, ki nam je prijazno razkazal vse grajske prostore. Odpeljal nas je tudi v spalno sobano, kjer smo z glasnimi vzkliki zbudili barona Moscona, ki je med čakanjem na nas trdno zaspal in ves čas glasno smrčal. Ciril nam je pokazal tudi sto let star razred in nam pomagal, da smo z mislimi odšli v čase, ko so v šolo hodili naši pradedki in prababice. Preizkusili smo se tudi v zanimivih grajskih igrah, v katerih smo bili vsi zelo spretni in uspešni. Domov smo se vrnili nasmejani, izlet na grad pa nam bo vsem ostal v lepem spominu.      Maja Prašnikar

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Pričetek pouka za šolsko leto 2016/17

Pouk se prične v četrtek, 1. 9. 2013 ob 8.00 uri.

Učenci imajo štiri ure pouka. Prvi šolski dan imajo učenci organizirano malico.

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Seznam šolskih potrebščin za šolsko leto 2016/17

Seznam šolskih potrebščin za šolsko leto 2016/17

potrebscine

 

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Prireditev ob zaključku šolskega leta 2015/16

V torek, 14. junija, smo v telovadnico povabili naše starše. Tokrat smo jim pripravili drugačen zaključek šolskega leta, v katerega smo bili vključeni vsi: učenci, starši in učitelji. Nismo nastopali, peli in plesali, ampak smo se preizkusili v različnih športnih igrah. Sestavili smo skupine po pet, si nadeli ime in tekmovali v petih disciplinah. Na koncu rezultati sploh niso bili pomembni, bistveno je bilo druženje in predvsem zabava.                                                                              Sergeja

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Šolski časopis 2015/16

Odprite in preberite naš šolski časopis.solski_casipis15_16

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Zaključna prireditev Video S-Faktor v Semiču

V četrtek, 26. maja, smo se že zgodaj zjutraj odpravili na zaključno prireditev Video S-Factor, ki se je v sklopu festivala Igraj se z mano odvijala v Semiču. Tam smo se udeležili različnih delavnic in se zabavali na športnem poligonu. Ob koncu programa smo bili priča zanimivi prireditvi in razglasitvi rezultatov. Kako zelo smo uživali, se lahko prepričate v naši fotogaleriji.                       Sergeja

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Projekt Video S-Faktor na OŠ dr. Slavka Gruma

Letošnja pomlad je za našo šolo nekaj posebnega; sodelujemo namreč v projektu Video S-Factor, ki se po vzoru mednarodnega projekta letos prvič izvaja tudi v slovenskih šolah s prilagojenim programom. Naša naloga je bila posneti glasbeni video, ki bi na zanimiv način predstavil sposobnosti naših učencev in prikazal utrip šole.
Navdih za naš videoposnetek so nam dali učenci, ki nas vsak dan razveseljujejo in nagovarjajo z medsebojno pomočjo. Za rdečo nit smo tako izbrali pomoč sočloveku, ki se širi in osrečuje kar dva: prejemnika in darovalca. Glede na omenjeno vsebino smo za podlago izbrali pesem Anike Horvat in Slavka Ivančiča z naslovom Lepo je deliti, za katero menimo, da našo zgodbo še nadgradi. Skupne kadre smo posneli ob ribniku v neposredni bližini šole, kamor se ob lepem vremenu pogosto odpravimo na sprehod. Ostale prizore smo posneli v šoli in na igrišču pred šolo. Učenci so bili navdušeni nad snemanjem, zato so končni izdelek zelo težko pričakovali.
V začetku maja, ko so vse šole organizatorju projekta poslale svoje videe, se je začelo internetno glasovanje. Poleg tega je glasove oddala tudi vsaka od sodelujočih šol. Na naši šoli smo imeli slovesno prireditev v sredo, 18. 5., v telovadnici šole. Za pomembno nalogo sta se zbrali dve glasovalni komisiji; prva, ki so jo sestavljali učenci, in druga, ki so jo sestavljali naši gostje. Učenci so bili posebej veseli, ko se je glasovalni komisiji pridružil župan občine Zagorje ob Savi, Matjaž Švagan. Obe komisiji sta podali svoje glasove in izbrali najboljši posnetek po mnenju naše šole. Glasove smo oddali, zdaj pa nas čaka le še zadnje dejanje – končna razglasitev zmagovalca, ki bo v Semiču. Ne glede na uvrstitev smo zelo ponosni, saj nam je naš film tako všeč, da si ga vedno znova z veseljem ogledamo. Poglejte si ga še sami na spletni strani naše šole in se prepričajte o tem, kako veliko srce imajo naši učenci.

                                                                        Ekipa Video S-Factor, OŠ dr. Slavka Gruma, Zagorje ob Savi

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Projekt Video S-FAKTOR


Naša šola sodeluje v projektu VIDEO S-FAKTOR 2016, ki promovira inkluzijo mladih oseb s posebnimi potrebami skozi uprizoritveno umetnostjo oz. filmom z naslovom Lepo je deliti.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Umetnostni krožek


Sredi aprila smo se skupina učencev, ki obiskujejo umetnostni krožek ter mentorici Simona Jan in Mojca Brvar udeležili 26. državne revije Zapojmo, zaigrajmo zaplešimo, ki je letos potekala v Krškem v organizaciji OŠ Dr. Mihajla Rostoharja. Že med potjo je bilo zabavno, saj smo potovali skupaj z učenci OŠ Tončke Čeč Trbovlje, tako da so učenci lahko spletali nova poznanstva oz. ponovno srečali stare znance. Na reviji se je letos predstavilo kar 48 skupin iz celotne Slovenije. Sama prireditev je potekala tekoče, dobro organizirano in sproščeno. Poleg uradnega povezovalca nas je ves čas zabavala klovnesa Eva Škofič Maurer, ki je s svojimi vragolijami odlično popestrila čas med menjavanjem skupin – poklepetala z nastopajočimi, animirala gledalce… Pred nastopom smo imeli vsi malce treme, ki pa smo jo odvrgli, čim so se učenci podali na »oder«. Kot prvo smo predstavili plesno točko White winter chymnal, drugi pa je nastopil harmonikaš Nik Zupan s skladbo Vince beneško, na katero ga je pripravila mentorica Ivica Obrul. Oba nastopa sta nam odlično uspela, kar je potrdila tudi strokovna komisija v zasedbi:

 • dr. Inge Breznik, svetovalka za glasbeno umetnost, ZRSŠ
 • dr. Tomaž Simetinger, etnokoreolog
 • Katja Bucik, logopedinja in plesna terapevtka, CIRIUS Vipava,

ki so o našem nastopu zapisali sledeče: »Plesna skupina je predstavila odlično koreografijo. Začetek je blestel. V nastopu je bila vidna primerna težavnost gibanja, z velikimi razlikami v nivojih gibanja, v smereh gibanja, z uporabo različnih gibalnih vzorcev in dovolj dolgimi sekvencami gibanja, da lahko otroci uživajo v gibanju. Zelo kreativna uporaba kroga kot razporeditev v prostoru. Otroci so bili samostojni na odru, usklajeni v gibanju z dolgimi frazami. Otroci med nastopom med seboj komunicirajo in se poslušajo ter reagirajo drug na drugega. Odličen izbor posnete glasbe. Harmonikaš je izvedel skladbo muzikalno, ritmično pravilno. Vse pohvale solistu.«

Po končanem nastopu smo šli na kosilo ter si ogledali še preostanek revijalnega programa. Sledil je enourni odmor med katerim smo si privoščili sprehod do Save, ter se povzpeli na Grič, kjer smo lahko opazovali čudovit razgled na pokrajino, ki je postala že čudovito spomladansko slikovita. Prireditev se je zaključila z druženjem ob glasbi.                            Mojca Brvar

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Terapija s pomočjo psov

Na naši šoli smo uvedli pomembno novost: TERAPIJO S POMOČJO PSOV. Izvaja jo PET – Zavod za terapijo s pomočjo psov. Vse pomembne informacije o Zavodu za terapijo s pomočjo psov si lahko ogledati na naslednji povezavi: http://www.zavod-pet.si/

Posredovanje s pomočjo psa je posredovanje, ki namensko vključuje pse, ki ustrezajo določenim merilom. Izvaja se kot terapija ali kot aktivnost. Posredovanje s pomočjo psa zagotavlja možnosti za terapevtske, motivacijske, izobraževalne in rekreacijske koristi, s katerimi izboljšamo kakovost življenja. Namenjena je ljudem vseh starosti, predvsem pa osebam s posebnimi potrebami.

Terapevtski pes je socializiran, vzgojen in šolan pes, z visokimi tolerančnim pragom do ljudi in drugih živali. Odločilen je miren, prijazen in potrpežljiv značaj psa. Pogoj za delo psa in vodnika so uspešno opravljen test značaja in sposobnosti psa, praktično usposabljanje in uspešno opravljen zaključni izpit. Da lahko obiskuje institucije, mora imeti veljavno veterinarsko spričevalo, biti mora čist, redno negovan in v dobri psihofizični kondiciji.

Vodnik terapevtskega psa mora imeti dodatna znanja:

 • S področja kinologije in veterine
 • Specifična znanja o stanjih in boleznih uporabnikov
 • Svoje znanje mora redno obnavljati in nadgrajevati
 • Spoštovati mora ljudi in živali ter imeti smisel za delo z njimi.

Terapevtski par pomaga otrokom, mladostnikom, odraslim in starostnikom, ki se v življenju ali v določenem življenjskem obdobju soočajo z boleznijo, fizično ali duševno motnjo, motnjo v duševnem razvoju…
Terapevtski par na naši šoli sestavljata gospod Franc Stošicki in Don.
http://www.zavod-pet.si/index.php/franc-in-don.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Kofce

kofce2_16kofce1_16kofce3_16

V nedeljo, 17.4.2016 smo v okviru planinskega krožka izvedli prvi planinski izlet. Odšli smo na Kofce (Karavanke). Naše izhodišče je bilo parkirišče pod kmetijo Matizovec. V Tržiču se nam je pridružil vodnik Vodniškega odseka Radovljica, v katerem delujem tudi jaz.
S parkirišča smo se napotili po cesti do kmetije Matizovec, nato pa se podali po markirani poti skozi gozd. Markacije so nas nato vodile vse do planine Kofce. Po nekaj krajših postankih smo po slabih dveh urah prispeli do doma. Proti vrhu je bila pot še deloma zasnežena, tako da smo morali biti kar previdni.
V domu smo se okrepčali, preoblekli in tudi malo pogreli, saj je bilo vreme oblačno, vetrovno in hladno.
V dolino smo se del poti vrnili po markirani poti, del poti pa po drči, kjer v dolino spravljajo les. Imeli smo se zelo lepo☺.

Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Področne igre v malem nogometu

nogomet1_16nogomet2_16nogomet3_16

V torek, 25.4.2016 je bila OŠ dr. Slavka Gruma organizator področnih iger v malem nogometu. Igre so potekale na Mlinšah, kjer nam je športno društvo odstopilo igrišče in garderobe. Iger so se udeležile tri ekipe: OŠ 27.julij Kamnik, OŠ Litija in OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje. Igralo se je po sistemu vsak z vsakim. Ekipa OŠ 27. julij Kamnik je premagala obe ekipi in zasluženo osvojila prvo mesto. Drugo mesto je pripadlo ekipi Oš Litija, tretje pa ekipi OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje. Z osvojenim prvim mestom se je ekipa OŠ 27. julij Kamnik uvrstila na polfinalno tekmovanje Slovenije – zahod.
Turnir je potekal v prijateljskem vzdušju, učenci vseh šol so igrali zelo korektno, borbeno, ter brez grobih prekrškov in žaljivih besed. Lepo je bilo gledati tako disciplinirane in borbene učence in morda se prihodnje leto zopet vidimo na Mlinšah.

Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Življenje nekoč

zn3_1516zn2_1516zn1_1516

V sredo, 20.04.2016, smo na šoli izvedli delovni dan. Obiskala nas je gospa Nevenka iz trboveljskega muzeja, ki nam je na zanimiv in slikovit način predstavila, kakšno je bilo včasih življenje. Zbrali smo se v šolski telovadnici ter ob slikah izvedeli, kakšno je bilo mesto Zagorje včasih, s čim so se ljudje ukvarjali, kako so živeli, kakšno je bilo otroštvo … Spoznali smo tudi nekaj zanimivih in smešnih besed, kot so »knap«, »šajtrga«, »pik as«… Potem se je prava zabava šele začela! Iz starih nogavic smo izdelali žoge »cotarce« in se z njimi neizmerno zabavali. Preizkusili smo lesene hodulje in tricikel. Gospa Nevenka je bila presenečena, kako spretni smo. Ta dan smo se veliko novega naučili in se lepo imeli.

Nives Gros

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Projekt Video S-Factor

 

Sfactor

Letošnja pomlad bo za našo šolo nekaj posebnega; sodelovali bomo namreč v projektu Video S-Factor, ki se bo po vzoru mednarodnega projekta izvajal v slovenskih šolah s prilagojenim programom. Naša naloga je posneti glasbeni video, ki bo na zanimiv način predstavil sposobnosti naših učencev in prikazal utrip šole. V prihodnjih dneh bomo zbrali ideje in glasbo, nato pa nas čaka snemanje in montaža videoposnetka, ki bo sodeloval v vseslovenskem tekmovanju za najbolj izviren video. Sledilo bo glasovanje, konec maja pa zaključna prireditev, na kateri bodo razglasili letošnjega zmagovalca. Kljub temu da je ta izziv za nas nekaj povsem neznanega, verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo ustvariti videoposnetek, ki nas bo kar najbolje predstavil. Sicer pa je poleg končnega izdelka pomembno predvsem to, da učenci spoznajo nekaj novega in se pri tem zabavajo ☺ .

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Obvestilo staršem

Obveščamo vas, da so naši učenci varno prispeli v Center šolskih in obšolskih dejavnostih Vojsko.

Ravnateljica Vanja Manfredo

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Osebna higiena in preprečevanje nalezljivih bolezni

OH NB

Zloženki:

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Barvite igrarije

 

BI7

BI4

BI3

BI2

BI5

BI6

BI1

Članice aktiva mobilnih specialnih pedagoginj OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje smo že četrto šolsko leto zapored organizirale delavnice Barvite igrarije. Najprej 26. januarja 2016 na OŠ Ivana Skvarče v Zagorju, nato pa 2. februarja 2016 še na podružnični šoli OŠ Toneta Okrogarja v Kisovcu. Povabljeni so bili učenci osnovnih šol iz Zagorja, Izlak, Mlinš in Kisovca, do vključno 5. razreda, ki obiskujejo ure dodatne strokovne pomoči. Letos pa smo z največjim veseljem na omenjene delavnice sprejele prav posebne goste – nekaj učencev iz posebnega programa vzgoje in izobraževanja na OŠ dr. Slavka Gruma. Namen skupnega druženja je bil, da so se učenci v sproščenem vzdušju spoznavali in sodelovali ter pod strokovnim vodstvom v igri dosegali različne specialno-pedagoške cilje.

Na začetku smo možgančke zbudili ob zvijanju telesa, saj smo poskušali oblikovati črke. Ne! Nismo se učili pisati v zvezek! To znamo že skoraj vsi. Tudi tega nismo pozabili kam se obrne črka b in kam d. Ampak s celim telesom smo oblikovali črko, ki nam jo je pokazala specialna pedagoginja Neva. To pa je težko, a zelo zabavno. Naj vam izdam, da je najlažje oblikovati črko I. Najtežje pa … Uf, recimo črko G. Poskusite. Včasih smo si morali pomagati tudi s prijateljevo roko ali nogo.

Sledile so vaje z zelo dolgimi slamicami. Sedaj pa boste rekli, da ne znamo pit iz slamic, kajne? Seveda to vsi obvladamo. Ampak to, kar smo delali mi, je nekaj čisto posebnega. V štafetni igri smo prenašali majhne listke iz enega na drug konec učilnice. To smo naredili tako, da smo listek z vpihom zadržali na slamici. Naša logopedinja Nevenka pravi, da s takšnimi vajami urimo tudi svoj jeziček, da nam bolj gladko teče. Zmagovalci teh iger smo bili vsi, saj smo vsi uspeli priti do cilja.

Nato so se učenci razdelili v skupine in se preizkusili v različnih spretnostih. Iz slanega testa so oblikovali črke in števila, obrisali so svojo roko, jo po svoje pobarvali, izrezali in se zabavali ob akrobacijah igre Twister, izdelovali svečnike in se igrali prav poseben kviz. Specialne pedagoginje smo vmes poskrbele za krajše odmore. Ko so vse skupine zaokrožile po delavnicah, je lahko vsakdo še enkrat preizkusil tisto, ki mu je bila najbolj všeč. Z majhnim presenečenjem ob zaključku so učenci po uri in pol veseli odšli domov.

Z zavzetostjo in dobro voljo so pokazali trenutno znanje, ustvarjalne spretnosti, motivacijo in – kar je najpomembnejše – vztrajnost ter uspešnost tudi tam, kjer sprva niso bili prepričani o svojih sposobnostih.

Kajta Repe

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Igre brez meja

igre3 igre4 igre5

V torek, 22.12.2015, je bil pomemben dan za življenje na naši šoli. ZAKAJ? Zgodile so se 1. IGRE BREZ MEJA! Na željo učencev in učiteljev bodo te igre postale TRADICIONALNE. Za dobro uro smo si vsi učenci in učitelji vzeli čas za druženje ob igrah motoričnih spretnosti, hitrosti, vztrajnosti, iznajdljivosti. Medsebojna pomoč in vzpodbuda je bila na zelo visoki ravni. Vsi smo tekmovali in vsi navijali. VSI ZA VSE. Imeli smo se ODLIČNO!!! Sigurno bomo ponovili!

Gašper Povh

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Spodbudno učno okolje

UcnoOkolje

Spodbudno učno okolje za zagotavljanje enakih možnosti v vzgoji in izobraževanju

VZGOJNO IZOBRAŽEVALNE INSTITUCIJE,  ki izvajajo prilagojen izobraževalni program z nižjim izobrazbenim standardom smo bile v šolskem letu povabljene na sodelovanje v projektu…..

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Šolski časopis 2014/15

Odprite in preberite naš šolski časopis.
casopis14_15

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Seznam šolskih potrebščin za šolsko leto 2015/16

Seznam šolskih potrebščin za šolsko leto 2015/16
seznam_15_16

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Španov vrh

Spanov_vrh2Spanov_vrh1Spanov_vrh3Spanov_vrh4

V nedeljo, 17.5.2015 smo v okviru planinskega krožka izvedli četrti planinski izlet. Odšli smo na Španov vrh v osrčje Karavank. Naše izhodišče je bilo parkirišče pri planinskem domu na Pristavi. S parkirišča smo se napotili po poti proti Križevcem, nato pa po brezpotju proti vrhu. Ta vrh sem izbrala zaradi zanimivosti, ki jo vidimo samo v tem obdobju in v tem delu Karavank – ta zanimivost pa so prostrani travniki samih narcis. Po dobrih dveh urah in pol smo prispeli do doma na Španovem vrhu. To je pozimi znano smučišče, zato vozi na vrh tudi sedežnica. Ker smo malce pomežiknili žičničarju, smo si izlet popestrili z brezplačno vožnjo do srednje postaje☺. Od tam smo pot nadaljevali proti Črnemu vrhu in nazaj do doma na Pristavi. Na naši poti smo videli marsikaj zanimivega (npr. Svinjski hram☺, narcise), učenci pa so izdelali tudi zasilno bivališče. Imeli smo se zelo lepo☺.

Športna pedagoginja Marjana Bolte-Turk, prof.

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Letne regijske igre Specialne olimpiade Slovenije – Brežice 2015

Brezice3brezice2Brezice1Brezice6Brezice5_

V petek, 22.5.2015 so v Brežicah potekale letne regijske igre Specialne olimpiade Slovenije na katerih je nastopilo preko 276 tekmovalcev in tekmovalk. Iger so se udeležile štiri učenke in trije učenci posebnega programa vzgoje in izobraževanja. Tekmovali so v treh disciplinah – atletiki, elementih košarke in namiznem tenisu. Dosegli so naslednje rezultate:

1. mesto – Sabina Zakšek (tek 100m)
3. mesto – Nina Zakšek (tek 100m)
1. mesto – Lidija Sršen (tek 400m)
1. mesto – Tina Zakšek (namizni tenis)
1. mesto – Mitja Čamer (el. košarke)
1. mesto – Tim Razpotnik (skok v daljino z mesta)
2. mesto – Nik Zupan (skok v daljino z mesta)

Športna pedagoginja Marjana Bolte-Turk, prof.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Področne igre v atletiki – Grosuplje, 2015

Atletika_Grosuplje6_Atletika_Grosuplje5_Atletika_Grosuplje4_Atletika_Grosuplje3_

V sredo, 13.5.2015 so se štirje učenci in tri učenke udeležili področnih iger v atletiki v Grosupljem. Tekmovali so v metu žvižgača, teku na 300 in 1000m, skoku v višino ter mešani štafeti 4×100m. Dosegli so naslednje rezultate:

1. mesto – Tamara Arnšek (met žvižgača)
1. mesto – Monika Zakšek (skok v višino)
1. mesto – Mark Lipovšek (skok v višino)
1. mesto – Benjamin Menard (tek 1000m)
3.mesto – Ana Drolc (tek 300m)
4. mesto – mešana štafeta 4×100m
(Tomaž, Ana, Benjamin, Monika)
7. mesto – Tomaž Žerko (met žvižgača)
10. mesto – Tadej Brvar (met žvižgača)

Učenci, ki so osvojili prva tri mesta, so si zagotovili nastop na državnem prvenstvu, ki bo potekalo 5.6.2013 v Domžalah.

Športna pedagoginja Marjana Bolte-Turk, prof.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Planinski izlet na Vršič

Izlet31

V soboto, 9.5.2015, smo se s planinskim krožkom odpravili na letošnji tretji izlet. Pot nas je vodila od Tonkine koče pod Vršičem do Poštarskega doma na Vršiču. Tokrat se nam je na naši poti pridružila tudi ga. ravnateljica. Videli smo veliko zanimivosti – Ajdovsko deklico, veliko mravljišče, staro zapuščeno karavlo, skalnatega možica in Prisojnikovo okno. Ko smo se vrnili nazaj do Tonkine koče, pa nas je gospa Tonka pogostila z domačimi krofi. Imeli smo se zelo lepo ☺ .

Športna pedagoginja Marjana Bolte-Turk, prof.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Področne igre v malem nogometu

NogometMlinse11

NogometMlinse33

OŠ dr. Slavka Gruma je bila v četrtek, 23.4.2015 organizator področnih iger v malem nogometu. Igre so potekale na Mlinšah, kjer nam je športno društvo odstopilo igrišče in garderobe. Iger so se udeležile štiri ekipe: Domžale, Kamnik, Vrhnika in Zagorje. Igralo se je po sistemu vsak z vsakim. Ekipa OŠ dr. Slavka Gruma je premagala vse tekmece in zasluženo osvojila prvo mesto. Drugo mesto je pripadlo ekipi Vrhnike, tretje ekipi Domžal, četrto mesto pa je osvojila ekipa Kamnika. Z osvojenim prvim mestom se je ekipa OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje uvrstila v polfinale Slovenije – zahod. Turnir je potekal v prijateljskem vzdušju, učenci vseh šol so igrali zelo korektno, borbeno, ter brez grobih prekrškov in žaljivih besed. Veselje je bilo gledati tako disciplinirane in borbene učence in morda se prihodnje leto zopet vidimo na Mlinšah ☺ .

Športna pedagoginja Marjana Bolte-Turk, prof.

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

OBVESTILO

V petek, 6. februarja 2015, so šolski prevozi s kombijem in avtobusni šolski prevozi odpovedani. Pouk in varstvo bosta potekala normalno.

Ravnateljica Vanja Manfredo, mag. logopedije

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Razpisujemo 6. republiško srečanje gledaliških skupin OŠPP

razpisprijavnica

Srečanje bo v torek, 24.  in sredo 25. marca 2015, v dvorani Kulturnega doma na Mlinšah, v občini Zagorje ob Savi.

Informacije dobite na šoli:
Telefon: 03 56 64 767, 03 56 68 430
E mail: group1.osljsg@guest.arnes.si

 

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Jedilnik – kosila od 1. 9. 2014 do 24. 6. 2015

prehrana

Jedilnik kosila  od 01. 09. 2014 do 24. 06.  2015.

ALERGENI V PREHRANI

Žita, ki vsebujejo gluten: zelena, raki, jajca, ribe, orehi, volčji bob, mleko, mehkužci, gorčica, arašidi, zrnje soje, seme soje, žveplov dioksid in sulfati.

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Delavnica za starše

V torek, 21.10.2014, smo na naši šoli organizirali delavnice za starše. Tema letošnjih delavnic je bila Zdravo življenje. Starši so se tako lahko udeležili delavnic Sproščanje in Zdrava prehrana. Tako smo se sproščali ob zvoku tibetanskih skledic in se naučili pripraviti zdrav kruh ter namaze. Seveda nismo pozabili na naše učence, ki so se zabavali ob izdelovanju zapestnic. Po koncu delavnic smo se v šolski jedilnici pogostili z dobrotami, ki so nam jih pripravili udeleženci delavnice Zdrava prehrana.

delavnic_1  delavnica_2  delavnica_3

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Obvestilo – športni dan

kostanj

V petek, 10.10. 2014, bo športni dan. Učenci pridejo v šolo kot običajno, imajo malico, nato pa bomo odšli na pohod in kostanjev piknik. S seboj naj imajo nahrbtnik, v njem pa eno rezervno majico s kratkimi in eno z dolgimi rokavi, anorak, nekaj kostanja (kdor ga lahko prinese), ter plastenko vode. Učenci naj bodo tudi primerno oblečeni (trenirka) in obuti. S seboj naj NE nosijo sladkih pijač, slanih prigrizkov ter sladkarij !! Vrnili se bomo do kosila. Podaljšano bivanje bo potekalo po urniku. Kdor je v popoldanskem varstvu in želi po končanem športnem dnevu domov, naj prinese pisno potrdilo staršev.

Športna pedagoginja Marjana Bolte-Turk, prof.
Ravnateljica Vanja Manfredo, mag. logopedije

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Utrinki s pastirskega dneva

pastir

V torek, 16. 9. 2014, smo imeli naravoslovni dan – Pastirski dan. Družina Kolenc z Vač nam je predstavila življenje pastircev. Spoznali smo, kako so si pastirji krajšali čas na paši. Tudi mi smo odšli do bližnjega pašnika, kjer smo se igrali pastirske igre (košarka s storži, hoja s hoduljami), prepevali pesmi pastirjev in spoznavali živali, ki so jih pastirci pogosto srečevali na paši.

Uživali smo!

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Dan dejavnosti

taborjenje

V petek, 19. 9. 2014, imamo dan dejavnosti – S taborniki v naravo. Taborniki iz Zagorja so nam pripravili taborniške aktivnosti, ki bodo potekale v Europarku. Prihod in odhod iz šole bo kot običajno (enako tudi prehrana, prevozi in podaljšano bivanje). Otroci naj bodo primerno obuti (za hojo po travniku, gozdu), s seboj naj imajo dežnike.

Ravnateljica
Vanja Manfredo, mag. logopedije

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Tehniški dan

V četrtek, 18. 9. 2014, bomo imeli tehniški dan. Z avtobusom se bomo odpeljali na ogled muzeja v Trbovlje. Prihod in odhod iz šole bo kot običajno (enako tudi prehrana, prevozi in podaljšano bivanje).
Za plačilo avtobusa v znesku 3,00 €, naj učenci prinesejo v šolo do srede, da jim bomo lahko nabavili žetone.

Ravnateljica
Vanja Manfredo, mag. logopedije

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Jedilnik kosila (15. 9. 2014 – 24. 10. 2014)

prehrana

Jedilnik kosila  od 15. 9. 2014 do 24. 10. 2014.

 

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Šolsko leto 2014/15

Pričetek pouka 2014/15

Pouk se prične v ponedeljek, 1.9.2014 ob 8.00 uri.

Seznam učencev po razredih bo objavljen na oglasni deski šole.


Seznam šolskih potrebščin za šolsko leto 2014/15.

Solske_potrebscine14_15

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Šolski časopis 2013/14

Odprite in preberite naš šolski časopis.

Več o »

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj
 
 

Obvestilo staršem

Obvestilo staršem

Obveščamo vas, da bo v ponedeljek, 3. 2. 2014 potekal pouk po urniku.

Več o »

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Šolsko leto 2013/14

Pričetek pouka 2013/14

Pouk se prične v ponedeljek, 2.9.2013 ob 8.00 uri.

Več o »

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Šolske potrebščine

Seznam šolskih potrebščin za šolsko leto 2013/14

Seznam šolskih potrebščin za osnovno šolo z njižjim izobrazbenim standardom in za posebni program vzgoje in izobraževanja

Več o »

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Zakon o šolski prehrani

Nov zakon o šolski prehrani

Obveščamo vam, da je bil sprejet nov Zakon o šolski prehrani (Ur. l. RS št. 3/2013, z dne 11. 1. 2013), ki se bo začel uporabljati s 1. 2. 2013.

Več o »

Kategorije: SPOROČILA ZA STARŠE | Komentiraj
 
 

Varna raba interneta

Dan varne rabe interneta

Točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI vam nudi informacije in nasvete, kako varno in odgovorno uporabljati internet in ostale nove tehnologije.

Več o »

Kategorije: ŠOLSKE NOVICE | Komentiraj

Sprejeli so nas v šolsko skupnost

Pa smo tudi mi postali šolarji!

Kategorije: DOMOV | Komentiraj